Skolan

Teori

1 september 2008 började Trafikverket med sammanhållna prov. Det innebär att man samtidigt med teoriprovet måste boka in körprovet. Det gäller alltså att man är klar med sin körträning när man bokar in teoriprovet. Ett godkänt prov är giltigt 2 månader. Skulle man misslyckas på sitt teoriprov får man ändå göra körprovet. Lyckas man med det har man då två månader på sig att klara teoriprovet. Hinner man inte med det får man följdaktligen göra om körprovet.

Trafikverkets teoriprov består av 70 frågor som du ska besvara på 50 minuter. På varje fråga finns endast ett riktigt svarsalternativ. 5 av frågorna är utvärderingsfrågor och räknas inte in i det faktiska provet. 52 rätt eller fler av 65 är godkänt.

Till teoriprovet ska du ta med dig legitimation

Studier av Teori på Söderorts Bilskola

När du pluggar teori här på Bilskolan kan du jobba med våra fyra vägmärkesprov, med våra 8 provpärmar, som har en svårighetsgrad liknande den som Trafikverkets prov har. Med vårt dataprogram Studysmart som är ett faktabaserat bildspel som tar ca två timmar att göra. Du har också tillgång till frågeprogrammet TK2000 som innehåller ca 1000 frågor som görs i olika faser och som bl a innehåller ”Mina svåraste ämnen” och ”Mina svåraste frågor”.
Dessutom finns hela tiden en utbildad trafiklärare i Receptionen som kan hjälpa dig när det behövs.

MINITEST PÅ TEORIFRÅGOR