Övningskörning i Stockholm

hos Söderorts bilskola i Farsta

Transportstyrelsen utövar tillsyn över trafikskolornas verksamhet och utbildning. Utbildningsledare, lärare och undervisningsplaner måste ha deras godkännande. Söderorts Bilskola i Farsta uppfyller så klart dessa krav.

Vi utbildar på manuellt växlade personbilar (B-behörighet) och använder för närvarande Volkswagen Golf.

Om du vill att din övningskörning ska bli så kort och effektiv som möjligt gäller det att du övningskör med regelbundenhet. Den första delen av övningskörningen består till stor del av motoriska färdigheter. För att dessa ska utvecklas gynnsamt bör du öva minst två gånger per vecka. Övar du bara en gång hinner din kropp glömma en del av vad den lärt och du måste använda tid för att återkomma till den nivå du hade vid föregående övningstillfälle. Vilket alltså blir slöseri med tid. Det går också bra att öva 3-5 gånger per vecka.

Kombinerar du övningen på Bilskolan med privat övning hemma kan det räcka med att du övar en gång per vecka eller var fjortonde dag på Bilskolan. Du bokar lämpligen körtider i samråd med din lärare.
Har du en privat handledare är denne mycket välkommen att följa med på körlektioner. Ni kan då få tips och förslag på vad ni lämpligen tränar på innan nästa körlektion.

Värt att begrunda

Det innebär ofta mer ansträngning och mer arbete än man tror att ta körkort. Desto roligare då när man äntligen lyckas. Någon har undersökt vilka händelser människor, som kommit upp en bit i åren, minns bäst i sitt liv. Det har då visat sig att två händelser dominerar. Bröllop och uppkörning. Förvånande nog så intar uppkörningen förstaplatsen.

Lycka till med din utbildning!