Handledarutbildning för körkort i Farsta

Alla som vill övningsköra privat måste gå en s.k. introduktionsutbildning för privat övningskörning, även kallad handledarutbildning eller handledarkurs. Detta gäller både den som ska ta körkort och den blivande handledaren. Man behöver dock inte gå samtidigt. Eleven måste vara minst 15 år och 9 månader för att få gå kursen, och övningskörning kan påbörjas från 16 år.

En handledare kan ha max 4 elever per kurs och eleven kan ha max 4 handledare per kurs. Efter genomförd kurs rapporterar vi elektroniskt till Transportstyrelsen att utbildningen är genomgången. Barn är ej tillåtna.

         

Enkelt och informativt upplägg

Vår handledarutbildning för körkort hålls främst som föreläsning med utrymme för frågor. Trafikverkets kursplan för ”Introduktionsutbildning för privat övningskörning” utgör grund för det som tas upp.

Via en Powerpointpresentation förser vi våra elever med praktiska råd och tips om hur man lägger upp övningskörningen. Ni tar del av fotografier som vi själva har tagit från det södra uppkörningsområdet i Stockholm (körproven utgår från Farsta) med lämpliga utbildningsmiljöer och genomgång av övningar. Vi går igenom grundläggande körkortsteori och informerar om ansökningsprocedurerna för körkorts- och handledartillstånd.

Om man vill är det möjligt att köpa materiel för både teoristudier och praktisk övning som böcker, CD-skivor, internetkoder, speglar och övningskörningsskyltar.
 

Intressant kurs med värdefulla tips

Välkommen på utbildning inför handledning hos oss i Farsta. Många har blivit glatt överraskade av att denna kurskväll är både intressant och värdefull med många tips för hur man kan lägga upp den privata övningen på ett säkert och effektivt sätt. Vi både hoppas och tror att det gäller även dig som har orkat läsa ända hit.